Srijeda, 15.07.2020.

Svečano

Otvoren most kod OBI-ja na Ilidži

FOTO: Općina Ilidža

Vrijednost ovog projekta je 1.379.823,15 KM

Izgradnja pješačkog mosta kod OBI-ja je završena. Riječ je o pješačkom mostu namijenjenom povezivanju dviju obala, tačnije jednog dijela Ilidže i industrijske zone. Iako u blizini postoji most za pješake i vozila, on godinama nije pogodan za građane koji žele pristupiti industrijskoj zoni.

Izvođač radova je bila firma Porobić d.o.o,  a podizvođač  je Pont d.o.o. Nadzor je vršila firma In, a radove je finansira Općina Ilidža. Vrijednost  ovog projekta je 1.379.823,15 KM. Ukupna dužina mosta je 92,65,  a širina mosta je  promjenjiva i kreće se od 5,26 do 5,30 metra.

Pješački most je projektovan  kao kombinovani sistem. Uvođenjem konstruktivnih elemenata  ostvarena je  ideja spajanja stare ideje  rimskog mosta  sa novim idejama  i principima gradnje  i oblikovanje  mosta. U zoni ograde  postavljena je led linijske rasvjete,  te led reflektora, kao i   osvjetljenje  ispod i iznad konstrukcije. Presjecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić, vijećnik Općinskog vijeća Fadil Lokvančić, Fikret Stambolić uposlenik Općine, te direktor firme “Pont” Adis Saničić su danas ozvaničili završetak radova, te svečano otvorili novoizgrađeni most, saopćila je Općina Ilidža.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh