Istraga

Otključan Lanin telefon, u njemu fotografija mjesta zločina

Objavljeno: 13.11.2019. u 16:49 Autor: A.B.Š.

Na telefonu pronađena fotografija napravljena s nadvožnjaka na autoputu, ispod kojeg je pronađeno tijelo nesretne djevojke kobnog 6. septembra

FOTO: ARHIV

Nakon više od mjesec dana od brutalnog ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, kako saznajemo, stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon. Telefon je vraćen u Sarajevo, a analiziraju ga istražioci Federalne uprave policije (FUP).

Očekivanja su da bi vještačenje telefona trebalo donijeti odlučujući preokret u istrazi koja od samog početka tapka u mraku.

Kako saznajemo, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s nadvožnjaka na autoputu, ispod kojeg je pronađeno tijelo nesretne djevojke kobnog 6. septembra. Telefon bi, prema očekivanjima istražioca, trebao otkriti i druge bitne podatke o posljednjim Laninim danima života, poruke i pozive, te druge sadržaje zabilježene u sistemu.

No, ni druga naložena vještačenja MUP-a i Tužilaštva ZHK nisu okončana. U svojstvu svjedoka saslušane su brojne osobe te analizirani brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u i oko Čapljine.

Podsjetimo, Lana se tog kobnog dana, iz još neutvrđenih razloga, autobusom zaputila u Čapljinu. Prema dosadašnjim informacija, utvrđeno je da je od autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat, kao i da je viđena i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije