Upućen prijedlog

Osumnjičen za obljubu djeteta: Zatražen pritvor za bivšeg ministra Suzića

Objavljeno: 07.06.2019. u 08:36 Autor: B. S.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci

FOTO: ARHIV

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka nakon tužilačkog ispitivanja stavilo je prijedlog da se Nenadu Suziću (69) iz Banje Luke odredi pritvor.

U pitanju je bivši ministar prosvjete RS-a i profesor na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

- Osumnjičeni je spomenuto krivično djelo počinio na štetu trinaestogodišnjakinje. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, uznemirenjem javnosti - saopćeno je iz tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije