Sirija

Objavljen snimak mreže tunela koje su teroristi YPG/PKK-a iskopali u centru Ras al-Ayna

Objavljeno: 21.10.2019. u 14:39

Ulaz u tunel je smješten u jednom depou, a poput paukove mreže pokriva cijeli centar grada i pruža se ka turskoj granici

FOTO: AA

Reporterska ekipa Anadolu Agency (AA) objavila je snimak mreže tunela koju su teroristi YPG/PKK-a iskopali ispod grada Ras al-Ayna na sjeveroistoku Sirije. Ulaz u tunel je smješten u depou, a mreža tunela pokriva cijeli centar grada i pruža se ka turskoj granici. Riječ je o mreži tunela ispod grada Ras al-Ayna kojeg su turske snage oslobodile tokom operacije "Izvor mira".

U tunel se silazi niz stepenice visoke 13 metara, a tunelski hodnici su široki 2,5, a visoki tri metra. Nekoliko kilometara dugi hodnici čine mrežu tunela nalik paukovoj mreži, a krakovi vode ka više mjesta unutar Ras al-Ayna. Na snimcima se vidi kako se na svakih desetak metara tunela nalaze sistemi za provjetravanje i odmarališta.

Teroristi YPG/PKK-a su iskopali velike mreže tunela u gradovima koje su okupirali na sjeveru Sirije, a tako namjeravaju da se brane u slučaju napada Turskih oružanih snaga. Reporteri AA su ranije objavili snimke sličnih terorističkih tunela koje su teroristi YPG/PKK-a iskopali u Manbiju i Ayn al-Arabu. Slični tuneli su otkriveni i nakon što su turske snage oslobodile Afrin na sjeverozapadu Sirije.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije