open-navfaktor-logo
search
Podignuti i dronovi
Policija na nogama nakon prijave otmice na Ilidži, u toku potraga na širem području oko Vrela Bosne
AUTOR: M. M.
09.05.2024. u 22:25
get url
text
Vozilo kojim su navodno bježali otmičari
Vozilo kojim su navodno bježali otmičari
FOTO: Vijesti.ba
Prava drama odvija se na širem područlju Ilidže, nakon što je danas u popodnevnim satima prijavljena otmica stranog državljanina afro-azijskog porijekla.
Kako Faktor nezvanično saznaje od izvora bliskih istrazi, odmah nakon prijave podignut je veći broj policijskih patrola, koje su krenule u potragu za vozilom u kojem su se nalazile osumnjičene osobe.
Prema nezvaničnim informacijama, navodni otmičari su vozilom bježali policiji u pravcu Vrela Bosne. U jednom trenutku su napustili vozilo i nastavili bježati pješke.
Prema zasad nepotvrđenim informacijama, najmanje četiri osobe trenutno se nalaze u PS Ilidža, uključujući i osobu čija otmica je prijavljena, a koja je oslobođena.
Policijska akcija je i dalje u toku, a navodno se traga za izvjesnim Muhamedom, koji je, kako se sumnja, pobjegao u pravcu Igmana. 
Navodni otmičari također su strani državljani.
Građani svjedoče da je primjećeno kretanje većeg broja vozila sa pripadnicima specijalne policije. Iznad Ilidže također kruže dronovi.
Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zasad nisu mogli iznositi zvanične informacije o ovom slučaju.
- Policijski službenici provode određene aktivnosti iz svoje nadležnosti. Više informacija o tim aktivnostima ćemo saopćiti sutra - kazala je kratko za Faktor glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.