open-navfaktor-logo
search
Tim iz Olova
NK Stupčanica završio pripreme u Antaliji, divnim gestom oduševio javnost u Turskoj
Fudbaleri Stupčanice završili su pripreme u Antaliji te se sutra vraćaju u Olovo.    
22.02.2023. u 16:04
get url
text

Stupčanica je na drugom dijelu priprema u Turskoj odigrala ukupno šest mečeva. Zabilježili su tri pobjede, jedan remi i dva poraza.

Izabranici Dženana Zaimovića divnim gestom su oduševili javnost u Turskoj. Naime, Stupčanica je na jučerašnjoj utakmici protiv ekupe Uzbekistana, FC ShirinGaz Andijona ugostila porodice koje su u zemljotresu u Hataju izgubile svoje domove, a koje će u narednih pet mjeseci će boraviti u hotelu u Antaliji.

Tom prilikom uručena im je i donacija koji su skupili članovi tima iz Olova.

- Boravak i privremeni smještaj su im obezbjedili naši prijatelji iz Turske... Ovom prilikom, naš kapiten Munib Karahmetović je porodicama uručio dres našeg kluba i određenu svotu novca koju su prikupili naši igrači, treneri, medicinsko osoblje i članovi uprave - napisali su iz redova Stupčanice na društvenim mrežama.

U prvom kolo proljetnog dijela izabranike Dženana Zaimovića čeka utakmica u Kaknju protiv ekipe Mladosti.

Stupčanica je prvi dio sezone završila na 11. mjestu sa 17 osvojenih bodova, samo pet više od posljednjeg Travnika.

Tim je u zimskom prijelaznom roku pojačalo sedam igrača. Dražen Dubačkić stigao je iz NK TOŠK Tešanj, Elvedin Aletić iz Bratstva Gračanica, a Dejan Živković imao je angažman u Radniku iz Bijeljine.

Preostala četiri igrača došla su iz Nigerije, a riječ je o: Nestoru Izibevieu Joelu, Edwinu Odinaki, Temimu Abdullahiju Adebayou i Shuaibu Abdullfataiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.