open-navfaktor-logo
search
Preokret
Nikšić prošle sedmice: SDA nije prihvatljiva; Nikšić o koaliciji sa SDA večeras: Nikad ne treba reći nikad
Predsjednik Socijaldemokrataske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je da bi "teško" moglo doći do koalicije njegove stranke i SDA, ali da "nikad ne treba reći nikad". Također, kazao je da ne izjednačava SDA sa HDZ-om ili SNSD-om, ali da može birati ne bi izabrao nijednu od ove tri nacionalne stranke.
18.10.2022. u 19:14
get url
text

Gostujući na N1 lider SDP-a je na pitanje da li će ući u koaliciju sa SDA odgovorio:

- Teško. Nikad ne treba reći nikad. U ovom trenutku je jedini neizbježan partner u Federaciji HDZ. Na državnom nivou mogla bi se formirati vlast bez HDZ-a.

VEZANI TEKST - Nikšić: SDA nije prihvatljiva, a bez HDZ-a se ne može

Iako su dug period političari SDP-a isticali kako koalicija sa SDA nije moguća, Nikšić je večeras nastupio odmjerenijom retorikom.

Naime, Nikšić je i prošle sedmice odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Dragana Čovića da počinje razgovore o formiranju vlasti još jednom u nizu iznio kako SDA nije prihvatljiva.

- To treba pitati Čovića. U ovom periodu bili su brojni kontakti, podrazumijeva sve razgovore sa svim strankama koje su neizbježne za formiranje vlasti na svim nivoima. SDA nije neizbježna. Nije na svim nivoima vlasti, niko nije neizbježan, ali je na svim nivoima neizbježan HDZ. SDA nije prihvatljiva, a bez HDZ se ne može - pojasnio je tom prilikom Nikšić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.