open-navfaktor-logo
search
Premijer FBiH
Nikšić o izjavi Vlaisavljević: Izvinjavam se svima koji su povrijeđeni
U Sarajevu se danas održava sjednica Vlade FBiH, a premijer Nermin Nikšić je prije konferencije za medije kazao svoje mišljenje i stav o najnovijim izjavama Sanje Vlaisavljević koje je izgovorila u programu N1.
11.05.2023. u 14:07
get url
text

VEZANI TEKST - Klub DF-a uputio u Parlament FBiH zahtjev za smjenu Sanje Vlaisavljević

- Želim da odgovorim na brojne upite i poruke, na kraju, to sam rekao i njoj na sjednici Vlade. Naravno da svako od nas ima pravo na stav i mišljenje, s njenim stavom se uopće ne slažem. Isto tako, teško možemo uspostaviti sistem verbalnog delikta - kazao je Nikšić.

Dodao je da se izvinjava svima koji su povrijeđeni izjavom.

- Ja se u svoje ime i ime Vlade izvinjavam svima onima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Ja smatram da se trebamo baviti žrtvama, a ne onima koji su radili zločine. Za mene je zločinac – zločinac, posebno koji su presuđeni bez obzira da li su izdržali tu kaznu - rekao je Nikšić.

VEZANI TEKST - Reakcije na izjave Sanje Vlaisavljević: Hvala Nikšiću, Konakoviću, Forti i zastupnicima HDZ - Schmidtove koalicije

Za mene nema nikakve dileme, to su ljudi koji su svoj život obilježili nanoseći bol ljudima, posebno nevinim žrtvama, dodao je.

- Koristim priliku kao premijer Vlade da se izvinim. Moralna odgovornost postoji i rekao sam da se ne slažem sa mišljenjem ministrice. Ona ima pravo na svoje viđenje i stav - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.