open-navfaktor-logo
search
Većinski vlasnik kluba
Nguyen Hoai Nam preuzeo odgovornost za loše rezultate Sarajeva
Kolo prije kraja premijerligaške sezone FK Sarajevo je ostao bez titule prvaka Bosne i Hercegovine, koja će u narednih godinu dana "stanovati" na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.
25.05.2021. u 13:30
get url
text

Fudbaleri Borca su u proljetnom dijelu sezone uspjeli nadoknaditi 13 bodova zaostatka i drugu titulu u historiji kluba osigurati kolo prije kraja prvenstva.

Loše igre i rezultati u drugom dijelu sezone prvo su posla koštali koordinatora sportskog segmenta Emira Hadžića, a zatim je dogovoren i prekid saradnje sa šefom stručnog štaba Vinkom Marinovićem i njegovim asistentnom Danimirom Milkanovićem.

Ni privremeni šef struke Dženan Uščuplić nije uspio "probuditi" uspavani Bordo tim, da bi sve kulminiralo jučerašnjim napadom na fudbalere Sarajeva u Trening-centru Butmir.

Današnja press konferencija počela je obraćanjem većinskog vlasnika kluba Nguyen Hoai Nama koji se videom javio iz Vijetnama.

- Dragi navijači Sarajeva. U ime kluba želim da kažem nešto svim navijačima. Izgubili smo titulu ove sezone i imamo veoma važan meč sutra u finalu Kupa. Prvo želim da kažem da mi je žao što nisam došao već više od godinu dana zbog situacije oko korone. Nisam bio uključen u donošenje nekih važnih odluka i neke od njih su bile pogrešne. To je moja krivica - poručio je Nam, te dodao:

- Dobio sam informaciju da su navijači ljuti i da su došli u Treneing centar i napali igrače. Tužan sam zbog toga. U BiH sam došao zbog fudbala i želim da napravim vezu između Vijetnama i BiH. Zbog korone ne možemo to da ostvarimo kako želimo.

Većinski vlasnik je govorio i o rezultatima u ovoj sezoni.

- Ove godine nismo šampioni, završili smo drugi i imamo sutra finale Kupa. Fokusirani smo na taj meč, dat ćemo najbolje što možemo i želimo dati sve najbolje za klub. Samo dvije godine sam tu i imamo dvije titule i jadan trofej Kupa. Molim vas pustite da fudbal bude pravi fudbal s fair-playjom. Danas sam tu da kažem da sve one greške su se dešavale je moja krivica. Molim vas pustite da se fudbal igra normalno i bez napada na igrače. Uvijek ste bili uz klub i nastavite tako. Hvala vam - kazao je Nam na kraju svog obraćanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.