VEZANI TEKST - Hoće li se i horor koji su preživjeli Memiševići naći na dugom spisku neriješenih napada na povratnike u RS?

Nešić je, kako je saopćeno, rekao da se nakon 30 godina ove osobe ne mogu smatrati povratnicima, već stanovnicima Višegrada, te da se u ovom slučaju radilo o klasičnom razbojništvu koje se neće tolerisati.

- Ministar Nešić je pohvalio reakciju načelnika Đurevića u upravljanju situacijom i smirivanju tenzija, kao i profesionalizam policije RS-a koji je rezultirao brzim otkrivanjem i hapšenjem osobe koja se sumnjiči da je izvršila ovo djelo. Naveo je da ta reakcija može biti primjer i drugim policijskim agencijama u BiH, te da kao ministar sigurnosti očekuje efikasnost policijskih i pravosudnih institucija i brzo otkrivanje počinilaca napada na ljude i imovinu koji se dešavaju i u drugim dijelovima BiH - navedeno je.

Tokom sastanka razgovarano je i o drugim sigurnosnim izazovima sa kojima se suočava ta lokalna zajednica, "koja je kao pogranična općina bila i na velikom udaru ilegalnih migracija".

- Također, razgovarano je o mogućnostima poboljšanja uslova rada i olakšavanja protoka ljudi i roba na graničnim prijelazima, te drugim mogućnostima unapređenja saradnje sa tom lokalnom zajednicom - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.