Nekadašnji biser Partizana, koji je iz Humske 2017. godine otišao u nizozemski Heerenveen za 1.7 miliona eura, u toku dana trebao bi da stigne u Doboj na konačne pregovore i očekuje se da sve bude završeno do petka.

- Mihajlović još nije potpisao, ali tačno je da pregovaramo, nismo uspjeli da dogovorimo sve detalje. U toku dana on će stići na pregovore, pa ćemo vam više informacija moći da damo večeras ili sutra prijepodne - kazao je za MONDO trener Sloge, Zoran Ćurguz.

Mihajlović koji igra na krilnim pozicijama dijete je Rada, ali se afirmisao u Partizanu sa kojim je osvojio duplu krunu u sezoni 2016/2017., kao i Kup Srbije godinu dana ranije.

Nakon toga slijedi transfer u Heerenveen gdje nije uspio da se skrasi i promijenio je nekoliko klubova. Igrao je za poljsku Arkdu, turske klubove Boluspor i Belikesirspor, a posljednji klub bio mu je Spartak iz Subotice sa kojim mu je ugovor istekao u julu, te je od tada slobodan igrač.

Prije dvije godine pominjala se mogućnost njegovog povratka među crno-bijele, Mihajlović je tada i trenirao sa ekipom Partizana, ali do saradnje ipak nije došlo.

Dvadesetšestogodišnjak bi sada karijeru trebao da oživi u BIH u ekipi Sloge  i ukoliko sve bude po planu Mihajlović bi već u petak trebao biti predstavljen u Doboju.