open-navfaktor-logo
search
Peti poraz u sezoni
Navijačima Cityja se ovo neće svidjeti: Guardiola se predao u borbi za odbranu titule
Poslije 19 kola Manchester  City zaostaje 14 bodova za vodećim Liverpoolom koji ima utakmicu manje
28.12.2019. u 08:17
get url
text

Wolverhampton je u posljednjem susretu 19. kola engleske Premier lige, poslije velikog preokreta, s 3:2 savladao Manchester City.

Dva gola prednosti, ali i igrač manje od 12. minute, nisu bila dovoljna izabranicima Pepa Guardiole da izbjegnu peti poraz u sezoni u kojoj brane titulu prvaka.

Nakon poraza na stadionu Molineux čini se da je bivši trener Barcelone i Bayerna odustao od potjere za Liverpoolom i odbrane šampionske titule.

VEZANA VIJEST - Wolvesi šokirali prvaka: Manchester City prokockao dva gola prednosti

Redsi imaju 14 bodova više i utakmicu manje od kluba sa Etihada.

- Već neko vrijeme Liverpool ima ogromnu prednost. Nije realno misliti o utrci za prvaka. Sto puta ste me već pitali to pitanje i uvijek vam dajem isti odgovor - kazao je Guardiola nakon utakmice, a zatim je prokomentarisao i poraz od Wolverhamptona:

"Braniti se 80 minuta s desetoricom protiv 11 je jako teško, zahtjeva mnogo. Nismo mogli odbraniti rezultat kojeg smo imali. Moramo misliti na iduću utakmicu i na to kako ćemo je pobijediti. Nerealno je pričati o tome da možemo uhvatiti Liverpool. Za 48 sati imamo novi izazov".

City već u nedjelju, u susretu 20. kola, na svom stadionu dočekuje Sheffield United bh. reprezentativca Muhameda Bešića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.