open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Wolvesi šokirali prvaka: Manchester City prokockao dva gola prednosti
Nakon petog ovosezonskog remija City se nalazi na trećem mjestu sa 14 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom i utakmicom više
27.12.2019. u 22:42
get url
text

U posljednjem meču 19. kola engleske Premier lige fudbaleri Manchester Cityja poraženi su s 2:3 na gostovanju kod Wolvesa i to poslije velikog preokreta domaćeg sastava koji je uspio nadoknaditi dva gola zaostatka.

Već na samom startu utakmice Građani su ostali se deset igrača nakon što je Martin Atkinson pokazao direktan crveni karton Edersonu, koji je van kaznenog prostora faulirao Dioga.

Građani su poveli u 25. minuti susreta pogotkom engleskog reprezentativca Raheema Sterlinga. Krilni fudbaler gostiju prvo je promašio penal koji je izborio Riyad Mahrez, tačnije domaći čuvar mreže Rui Patricio mu je odbranio udarac, no glavni arbitar je odlučio da se najstrožija kazna ponovo izvede.

Sterling je opet šutirao, portugalski golman ponovo odbranio, samo je ovog puta izvođač penala odbijenu loptu pospremio u mrežu Wolvesa.

S minimalnom prednošću ekipa Pepa Guardiole otišla je na poluvrijeme, a poslije pet minuta igre u nastavku Sterling je udvostručio prednost gostiju.

Ipak, pet minuta kasnije Traore je smanjio na 1:2. Ovaj rezultat je bio sve do 82. minute kada je Jimenez pogodio za 2:2.

Tu nije bio kraj agodine za klub sa Etihada jer Doherty poslije asistencije Jimeneza u 90. minuti pogodio za totalni preokret.

Nakon petog ovosezonskog remija City se nalazi na trećem mjestu sa 14 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom i utakmicom više.

Golove s utakmice Wolves - Manchester City pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.