open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Narednih dana oblačno i kišovito
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme.
21.04.2020. u 10:02
get url
text

U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim i istočnim područjima i u Hercegovini. Tokom dana, padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar u Bosni umjeren do pojačan sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

Visina snijega u 08 sati na Bjelašnici iznosila je 21 cm.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom u većem dijelu zemlje. Bez padavine uglavnom u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura kretat će se od 3 do 8, na jugu od 9 do 12, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugo od 18 stupnjeva.

U četvrtak u jutro u većem dijelu BiH bit će umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Ponegdje u južnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 8, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stupanj.

U petak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim i centralnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugo od 21 stupanj, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.