open-navfaktor-logo
search
Teški uvjeti života
Nakon pisanja Faktora, Pomozi.ba prikuplja pomoć za supružnike Vučić
Iako su na naše pitanje šta im treba skromno odgovorili samo nekoliko litara vode, mi smo im donirali oko 900 litara vode i paket sa osnovnim životnim namirnicama, navode iz Pomozi.ba
25.09.2019. u 20:32
get url
text

Nakon teksta koji je objavio Faktor o uvjetima u kojima žive Jablanka i Zoran Vučić, humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju prikupljanja pomoći ovoj porodici.

Naime, šezdesetogodišnji supružnici jedini su stanovnici predjela koje se nalazi iznad sela Zoranovići, pored puta ka Bjelašnici i Igmanu. Godinama žive u teško pristupačnoj i trošnoj kućici, bez struje i vode. Nemaju nikakva primanja, a žive od onoga što uberu, zasade ili prodaju.

- Nažalost, zbog mraza ove godine slabo šta je rodilo, pa ih brine da li će imati išta ponuditi putnicima koji krenu put planina. Zbog sve lošijeg zdravstvenog stanja sve im je teže hodati do izvora udaljenih od kuće nekoliko kilometara, tako da često ostanu i bez kapi vode. A i posljednju kap vode i mrvicu hljeba djele sa Garom i Bubom psima koje je neko ostavio na ulici. Samo to dovoljno govori o njihovoj plemenitosti i skromnosti. Iako su na naše pitanje šta im treba skromno odgovorili samo nekoliko litara vode, mi smo im donirali oko 900 litara vode i paket sa osnovnim životnim namirnicama – navode iz ove organizacije.

Ističu kako tu neće stati već će im u narednom periodu donirati i koze.

- Oni su od koza i ranije živjeli sve dok im od velikog snijega nisu stradale. Pokušat ćemo im i riješiti problem sa vodosnabdijevanjem, a ako vi želite pomoći, novac za Jablanku i Zorana možete uplatiti na naše račune – stoji u saopćenju Pomozi.ba.

PayPal: [email protected]
Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48
Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Jablanka i Zoran Vučić️Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Jablanka i Zoran Vučić

VEZANI TEKSTZoran i Jablanka nadomak Sarajeva žive bez struje i vode: Zimi topimo snijeg i prokuhavamo da bi pili

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.