open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najbolji tim 19. kola PLBiH: Miškić i Angelov "prelomili" hercegovački derbi, Crnkić se probudio protiv Borca
Premijerligaši su od nedjelje na zimskom raspustu, na koji odlaze sa 300 postignutih golova u 19. kola.
15.12.2020. u 20:06
get url
text

Na posljednjem "času" prije odlaska na odmor viđen je iznenađujući poraz Željezničara kod Krupe (2:1). 

Tuzla City je na katastrofalnom terenu Tušnja sa 2:0 pobijedio Borac, što nije iznenađenje kada uzmemo u obzir kako tim Vlade Jagodića igra u gostima. Sarajevo je na Koševu nadigralo Slobodu 2:1, a u hercegovačkom derbiju Široki Brijeg je bio bolji od Zrinjskog 2:1. Debi Slavka Petrovića na klupi Olimpika protekao je pobjedom protiv njegovog bivšeg kluba Radnika (1:0).

Sportska redakcija portala Faktor odabrala je najbolji tim 19. kola.

Ivan KOSTIĆ, Adnan DŽAFIĆ, Nermin CRNKIĆ (TUZLA CITY) - Tuzlaci su odigrali ove jeseni nekoliko izuzetnih partija koje nisu krunisali pobjedom. Prije odlaska na odmor sve je došlo na naplatu - pregršt stvorenih šansi na blatnjavom Tušnju i sigurna pobjeda protiv Borca. Kostić je uradio dobar posao u defanzivi, što pokazuje i činjenica da je Borac većim dijelom meča bio skoro bezopasan u napadu. Džafić je držao konce na sredini terena sa unaprijed pripremljenim rješenjima, dok je Nermin Crnkić bio neuhvatljiv za Banjalučane i odigrao partiju sezone. Postigao je odlučujući pogodak, a kod vodećeg gola odlično šutirao, a Pavlović krajnjim naporom odbranio njegov šut, ali kratko odbio loptu koju je u mrežu pospremio Badji.

Dario MIŠKIĆ, Viktor ANGELOV (ŠIROKI BRIJEG) - Tim Tonija Karačića sjajnu formu potvrdio je pobjedom u hercegovačkom derbiju. Jedan od najzaslužnijih za trijumf je čuvar mreže Miškić jer da u finišu susreta pri rezultatu 1:1 nije skinuo zicer Bilbiji, vjerovatno bi se na Pecari radovali gosti. Ovako je ubrzo promašaj Bilbije kaznio rezervista Angelov, sjajno iskoristivši prodor Ikića. Makedonac je u posljednjih pet mečeva četiri puta tresao protivničke mreže. Za njega zimski raspust ne dolazi u pravi čas.

Denis ZVONIĆ, Obren CVIJANOVIĆ (VELEŽ) - Rođeni su, čini se, naučili igrati pod pritiskom i pobjeđivati one mečeve u kojima navijači unaprijed upišu bodove. Poslije Olimpika, u Vrapčićima je pala i Mladost. Meč je prelomio Cvijanović golovima u 34. i 37. minuti. Strijelac je devet golova u prvenstvu, 30 posto od ukupnog broja Veležovih pogodaka. I Zvonić se upisao u strijelce, a svoje defanzivne zadatke odradio je na zavidnom nivou.

Benjamin TATAR (FK SARAJEVO) - Čovjek odluke u pobjedi nad starim sportskim rivalom - tuzlanskom Slobodom. Dva gola u razmaku od pet minuta bila su dovoljna da Sarajevo upiše novi trijumf i na pauzu ode sa stilom, a novopečeni bh. reprezentativac potvrdi kvalitet koji ga svrstava među najbolje igrače prvenstva. Ove jeseni Tatar to definitivno jeste.

Marin GALIĆ, Miloš AĆIMOVIĆ (KRUPA) - Od Željezničara do Željezničara. Post Krupe od 10 kola bez pobjede je prekinut, a nada u opstanak zadržana. Upravo je ovaj dvojac kreirao akciju za vodeći pogodak domaćeg tima. Galić je probio po desnoj strani, sve odlično uradio i servirao loptu za Aćimovića, koji matira Erića za četvrti gol u sezoni.

Kenan HANDŽIĆ (OLIMPIK) - Rastrčan i raspoložen, a kao šlag na tortu došao je odlučujući pogodak, vrijedan pobjede protiv Radnika. Šutirao je sa vrha šesnaesterca i efektno zatresao mrežu direktnog rivala u borbi za opstanak. Gol koji možda vrijedi i više od tri boda.

Trener kola

Nermin BAŠIĆ (TUZLA CITY)

Sa tri vezana poraza priprema utakmice protiv Borca svakako nije bila lagana. Ako je suditi po viđenom, Travničanin je uspio dovoljno motivirati svoje igrače, koji su pružili jednu od najboljih partija ove jeseni. Da je Tuzla City uspio bolje reagirati u napadu, što ih doduše muči od početka prvenstva, Banjalučani bi pretrpjeli najteži poraz u sezoni. Ostaje enigma da li je ovo posljednja ovosezonska pobjeda Bašića sa Tuzlacima jer je dogovorio vođenje kluba do pauze. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.