open-navfaktor-logo
search
Razna pitanja
Na sjednici Vlade FBiH o radu kazneno-popravnih zavoda, prodaji službenog vozila
Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o radu Drugostepene stambene komisije za dodjelu zamjenskih stanova stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske FBiH
08.05.2019. u 15:36
get url
text
Federalna vlada
Federalna vlada

Na dnevnom redu sutrašnje 178. redovne sjednice Vlade Federacije, koja će se održati u Sarajevu, naći će se izvještaj o radu kazneno-popravnih zavoda u Federaciji u prošloj godini, kao i programi rada zavoda za ovu godinu. Pred Federalnom vladom će se, kako saznaje Faktor, naći i izvještaj o realizaciji Programa rada Agencije za privatizaciju u FBiH, kao i finansijski izvještaj Agencije za prva tri mjeseca ove godine.

Vlada FBiH će se sutra izvjestiti i kako napreduje Projekat "Podrška zapošljavanju" za prva tri mjeseca ove godine.

Također, na dnevno redu će se naći i Izvještaj o radu Drugostepene stambene komisije za dodjelu zamjenskih stanova, dodjelu stanova i obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova i stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske FBiH za period od 1.9.2018. do 1.3.2019.

Federalna Vlada će biti informirana i o Projektu izgradnje gasovoda Južna interkonekcija BiH i Hrvatske (gasovod Zagzvod-Posušje-Travnik sa odvojkom za Mostar)i tekstu Prednacrta Sporazuma vezanog za ovaj projekat.

Na sjednici će se govoriti i o JP Željeznice FBiH, stanju sigurnosti u željezničkom saobraćaju, utrošku sredstava za elektrifikaciju Unske pruge...

Pred Vladom FBiH će se naći i prijedlog o prodaji jednog službenog vozila Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, a od Vlade se traži i da odobri na korištenje službeno vozilo kabinetu potpredsjednika FBiH.

Vlada će se izjasniti i o inicijativi da se lijek enzalutamid koji je za liječenje metastatskog karcinoma prostate uvrsti na Listu lijekova Fonda solidarnosti FBiH.

Pred Federalnom vladom će se naći i Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i nominovanje jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva ArcelorMittal Zenica ispred Federacije BiH. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.