open-navfaktor-logo
search
Uvid u dokumente
Musk navodno planira otpustiti skoro 75 posto radne snage Twittera
Elon Musk navodno planira otpustiti skoro tri četvrtine Twitterovog osoblja nakon što njegov ugovor o preuzimanju službeno prođe.
21.10.2022. u 09:03
get url
text

Kako je ugovor osnivača SpaceX-a vrijedan 48 miliona dolara planiran za zaključivanje do kraja ovog mjeseca, Musk ima velike rezove za zaposlenike kompanije, prema dokumentima u koje je uvid imao The Washington Post.

U dokumentima se navodno navodi da Musk želi otpustiti gotovo 75 posto od 7.500 radnika Twittera, što će smanjiti njegovo osoblje na nešto više od 2.000 ljudi.

VEZANI TEKST - Musk planira Trumpu vratiti pristup profilu na Twitteru: Zabrana je bila greška

Međutim, čak i ako Muskov sporazum ne bude finaliziran, kompanija i dalje planira smanjiti svoj platni spisak za 800 miliona dolara do kraja sljedeće godine, što bi potom dovelo do otpuštanja gotovo četvrtine radnika.

Bloomberg je izvijestio da je u aprilu tehnološki milijarder rekao investitorima u svom početnom predstavljanju da planira otpustiti značajan dio osoblja kompanije.

Reporter Kurt Wagner je naveo da je Musk objasnio investitorima da "svako ko ima značajan doprinos ne bi trebao da brine".

Ali Edwin Chen, izvršni direktor Surge AI, rekao je da bi masovno otpuštanje bilo štetno za platformu. On je objasnio da bi ovaj potez mogao izložiti korisnike štetnom sadržaju kao što je dječija pornografija, prenosi Unilad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.