Poslijepodne lokalnih pljuskova može biti još i u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren promjenjivog smjera. Nešto manje oblačnosti uglavnom u sjeveroistočnim dijelovima. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Opća slika će biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Povremeno izraženiji jugo, kod osjetljivih osoba će uzrokovati nešto jače tegobe. U unutrašnjosti će biti stabilnije, uz temperature u okviru uobičajenih za ovaj dio godine, pri čemu će kratkotrajni lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima kvariti ugođaj. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana i u večernjim satima ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Razvedravanje u večernjim satima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.