open-navfaktor-logo
search
Ministrica finansija FBiH
Milićević: Neću podnijeti ostavku, ne prihvatam optužbu Tužilaštva
Nakon što je Mustafa Kadribegović podnio ostavku na mjesto v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite, na današnjoj konferenciji za novinare federalna ministrica Jelka Milićević je upitana da li će i ona zbog afere sa respiratorima podnijeti ostavku. Kategorično je rekla da neće podnijeti ostavku.
15.12.2020. u 12:10
get url
text

- Potpuni legitimitet imam. Nisam nesavjesno obavljala svoj posao. Znači, ako sam ja nesavjesno obavljala svoj posao, neko to mora dokazati i pokazati. U ovom trenutku nije to pitanje savjesnog rada ministra finansija, to je pitanje savjesnog rada Ministarstva finansija. Mi imamo zakone. Ti zakoni u svakom segmetu, u svakom trenutku su ispoštovani do kraja - rekla je Milićević i dodala:

- Znači, kvalifikaciju ja ne prihvatam, samim tim ne prihvatam ni optužbu koju je uputilo Tužilaštvo i svim silama ću se i ja truditi i Ministarstvo finansija da pokažemo i dokažemo da mi vrlo savjesno obavljamo svoj posao. Upravljati budžetom od pet milijardi KM i da vam neko kaže bez ikakvog argumenta da nesavjesno obavljate svoj posao, to je uvreda za struku, posebno uvreda za ministra finansija. Sa ovog mjesta odgovorno tvrdim da ne želim dati ostavku, neću dati ostavku dok to ne zatraži mandatar od ministra finansija u Vladi FBiH.

Dodala je da je Vlada FBiH danas imenovala Enesa Memića za novog v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.