open-navfaktor-logo
search
Plakao sa Antonellom
Messi otkrio kakav je haos nastao u njegovoj kući kada je saznao da napušta Barcu
Lionel Messi otkrio je kako je primio vijest da neće ostati u Barceloni.
13.08.2021. u 18:49
get url
text
get url
text

Argentinski maestro bio je prisiljen napustiti Camp Nou nakon što su finansijska ograničenja kluba "potvrdila" da se njegov 20 -godišnji boravak ne može produžiti.

- Otac mi je ove vijesti rekao kod kuće - otkrio je Messi u intervjuu za BBC, prenosi Marca.

- Došao je vidjeti Laportu, a kad se vratio, rekao mi je šta slijedi i želio me pripremiti prije nego što je rekao Antonelli i djeci.

Potom sam sve rekao Antonelli i plakali smo. Bili smo jako uznemireni, a zatim smo razgovarali o tome kako na najbolji način to prenijeti djeci. U desembru smo im obećali da ćemo ostati, a znali smo da će ovo biti veliki šok. Za Thiaga posebno - ispričao je Messi.

Novi igrač PSG-a se ipak nada da će se njegova tri dječaka brzo prilagoditi novom životu.

VEZANI TEKST - Prije dva dana plakao, večeras se opet smije: Lionel Messi potpisao

- Thiago je poput mene, pati iznutra, a da ništa ne kaže. Ali, to nije ništa previše ozbiljno. Prilagodit će se kao i svi. To će za njega biti novo iskustvo - istakao je Messi, dodavši:

- Nakon što nam je Barcelona javila vijesti, nismo znali šta ćemo učiniti. Nismo imali gdje otići. Za nas je to sve bilo puno neizvjesnosti i nervoze u smislu toga gdje ćemo početi iznova, kuda idemo? To je veliki preokret za našu porodicu. Kada je dogovor sa PSG -om postignut, mogao sam samo da se radujem. Sada ćemo se individualno i kao porodica pripremiti na ovu sredinu.

Otkrio je da je bio u kontaktu s velikim prijateljem Neymarom, koji nastupa za PSG.

- Kad je moj otac počeo razgovarati sa Leonardom, sportskim direktorom PSG-a, Neymar je bio svjestan. Počeo je govoriti o tome igračima. Bili smo kontatno u kontaktu - kazao je Argentinac.

Messi je za PSG potpisao do 2023. godine uz mogućnost produženja na još godinu. Po sezoni će zarađivati između 35 i 40 miliona eura, ovisno o ostvarenim bonusima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.