Historijski čas

Memorijalni centar u Potočarima posjetilo 400 sarajevskih srednjoškolaca

Objavljeno: 17.10.2018. u 16:13

Ovoga puta, u Srebrenici su učenici i profesori iz Prve bošnjačke gimnazije, Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn te Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva

FOTO: VLADA KS

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo danas je, peti put po redu, 400 sarajevskih srednjoškolaca u pratnji svojih profesora posjetilo Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

Ovoga puta, u Srebrenici su učenici i profesori iz Prve bošnjačke gimnazije, Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn te Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva.

Kao i prethodne četiri posjete, i ova je počela obilaskom mezarja i spomen sobe, zatim prisustvom historijskom času a okončala se projekcijom filma prikazanom u prostorijama Muzeja genocida.

Pomenuto ministarstvo tokom mjeseca oktobra organizira posjete svih učenika drugih razreda sarajevskih srednjih škola Memorijalnom centru, kako bi učili i upoznali se na neposredan način sa historijskim činjenicama vezanim za period agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do1995. godine, s posebnim osvrtom na događaje koji su prethodili julu 1995. godine, danu pada Srebrenice, kao i počinjenom genocidu nad civilima, saopćeno je iz Vlade KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije