open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Meč istine: Zmajevi nemaju šta da izgube, protiv Portugala po prvu pobjedu!
Selektor BiH Bilal Šuman vjeruje da njegovi izabranici mogu do pozitivnog rezultata
12.01.2020. u 08:08
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv Portugala igra meč drugog kola grupe D Evropskog prvenstva.

Izabranici Bilala Šumana u prvom su kolu poraženi od domaćina Norveške, koja je bila i apsolutni favorit.

Današnji meč u Spektrum dvorani u Trondheimu je i meč istine, jer je svakako Portugal protivnik po mjeri, iako je u prvom kolu pokazao koliko vrijedi, kada je priredio senzaciju i pobijedio Francusku.

Selektor BiH Bilal Šuman vjeruje da njegovi izabranici mogu do pozitivnog rezultata.

- Radi se o jednoj ekipi koja je sama sebi otvorila put ka drugom krugu. No, i mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo, izaći ćemo na teren i uraditi one stvari koje dogovorimo. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje. Možda želimo previše, prvi smo put na EP-u i znam da postoji ogromna želja da to izgleda što bolje, ali mi smo u grupi s protivnicima s ogromnim kvalitetom. Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bilo pobjeda tako da bi se situaciju u grupi okrenula totalno. Ako dođemo do pobjede sve bi bilo otvoreno - istakao je Šuman.

- Mi ćemo sve uraditi da odigramo odlično, naravno, idemo na pobjedu. Mislim da će to biti jedno taktičko nadmudrivanje - dodao je.

Portugal i Bosna i Hercegovina igrali su do sada dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U novembru 2013. slavio je bh. tim na domaćem parketu sa 31:29, a Portugal je pred svojim navijačima bio uspješniji sa 27:26.

Današnji meč u Trondheimu počinje u 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.