Selektor Zmajića

Marinović: Na Malti ćemo vidjeti na koga možemo računati u kvalifikacijama

Objavljeno: 20.05.2019. u 12:16

Marinović je na spisak reprezentativaca za utakmicu s Maltom uvrstio 18 igrača

FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Na Malti ćemo vidjeti na koga možemo računati u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u septembru, rekao je Vinko Marinović, selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će 5. juna igrati prijateljsku utakmicu s Maltom.

- Do septembra nemamo više provjera i narednu utakmicu ćemo iskoristiti da provjerimo na koga možemo računati. Radi toga nisam pozvao nekoliko standardnih reprezentativaca, odnosno da bi ovi koji su dobili šansu pokazali šta mogu uraditi u mladoj reprezentaciji - kazao je Marinović.

Marinović je na spisak reprezentativaca za utakmicu s Maltom uvrstio 18 igrača.

To su Adnan Kanurić, Kenan Topolović, Halid Šabanović, Amar Beganović, Besim Šerbečić, Riad Sadiku, Jasmin Čeliković, Vedran Vrhovac, Petar Bojo, Zinedin Mustedanagić, Anel Šabandžović, Stefan Kovač, Haris Hajdarević, Vladan Danilović, Stipe Jurić, Benjamin Hadžić, Marko Brkić, Mateo Marić i Nardin Mulahusejnović.

Okupljanje mladih reprezentativaca BiH Marinović je zakazao 29. maja u Trening - centru Fudbalskog saveza BiH  u Zenici.

Prijateljski meč Malta-Bosna i Hercegovina igra se 5. juna u Ta'Qali. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije