Naime, zastupnici na današnjoj sjednici razmatraju Prijedlog Zakona o Kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju koji je u resoru Ministarstva privrede KS.

- Ministre Deliću, mladi ste i ja ću pokušati da razumijem Vašu mladost. U trenutku kada sam pomislio da ste uspostavili kontrolu nad svojim istupima i nastupima u Skupštini KS shvatio sam da je to bio samo privid. Iz vašeg nastupa, potpuno dobronamjerno bez namjere da polemiziram sa Vama, predstavit i Vaše izlaganje i način kako ste to uradili.

Nastupili ste sa tvrdnjom da je ovo Vladina agencija a ne Ministarstva privrede. Logično pitanje je, ako je Vladina agencija, da li ste Vi ministar te Vlade – kazao je Marić, te nastavio:

- U ime koga ste Vi nastupili. Ovako je ispalo da se Vi ograđujete svjesni manjkavosti ovoga što ste nam predstavili, a druga stvar možda ostavljate ili želite da ostavite dojam da niste kompetentni da govorite o ovome, niti ste ovlašteni da govorite i ne znam što ste Vi došli ako smatrate da je to Vladina agencija.

Marić je kazao da je ministar dužan da da odgovore na pitanja zastupnika.

- Vi ste imenovani dužnosnici, ako je ovo Vladina agencija, što ste ovdje došli. Pitamo Vas i Vi ste trebali da odgovorite. Kad Vas pitamo o nekim stvarima o zaposlenicima, o preuzimanju zaposlenika, kažete to su tehničke stvari. Zastupnici pitaju sve jer hoće da Vam daju podršku. Trebali ste da dovedete nekog od pomoćnika – naveo je Marić, te dalje nastavio:

- Kazali ste da su građani apatični, ni zašta nisu zainteresirani, i time ste frustrirani. Ti apatični građani dovedeni su u takvu situaciju i nemaju vjere ni u šta, a mi smo dužni da im vratimo nadu da ćemo uraditi nešto adekvatno na zaštiti njihovih interesa. I kada ste više puta adresirali i usmjeravali nas da postavimo pitanja Vladi, nekom drugom ili samoj agenciji koja je do sada postojala, u jednom trenutku sam zaista pomislio da ste Vi kao skretničar, neko ko daje servisne informacije za ovom govornicom i usmjeravate nas kod koga možemo da potražimo odgovore na pitanja. Kako je to moguće. To je taj odnos prema zastupnicima.