open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Maksimović: Kasnili smo za Sarajevom 13 bodova i prvi smo, zbog toga nismo krivi
Trener Borca Marko Maksimović emotivno je govorio poslije pobjede njegovog tima nad Krupom rezultatom 1:0.
09.05.2021. u 11:01
get url
text

Banjalučani su bodovno izjednačeni sa Sarajevom i zbog bolje ukupne gol-razlike četiri kola prije kraja nalaze se na prvom mjestu na tabeli.

- Teška utakmica, bilo je teško pripremiti utakmicu. Doživio sam, mnogo neprijatnosti pred ovaj meč, doživio sam da se priča da će nas Krupa pustiti i drago mi je što nas nije pustila i ne treba da nas pusti i niko nikad ne treba da pusti. Drago mi je što smo pobijedili, prije svega zbog fudbala. Ne bi bilo nezasluženo ni da je Krupa pobijdila. Čestitam im i želim da ostvare svoje ambicije. Četiri utakmice prije kraja, Borac je prvi. Kasnili smo za Sarajevom 13 bodova i sad smo prvi, a ja opet kažem naš je cilj Evropa. Ali, sad ćemo do kraja sa guštom igrati i borit ćemo se za titulu - rekao je Maksimović.

VEZANI TEKST - Pred 360 minuta odluke: Nezapamćena ludnica u Premijer ligi BiH

- Nismo opterećeni, da budemo prvi, ali kada vidim koliko to nesreće proizvodi kod drugih baš bih volio od srca da budemo prvi. Krupa je odigrala mušku utakmicu, i kako treba, međutim pobijedila je bolja ekipa, e sad pitam jel smeta nešto. Ja ovo pričam i zbog sebe i zbog svojih momaka. Sad postavljam pitanje da li neko drugi pušta nekog drugog - dodaje Maskimović.

On je poručio da sve ovo govori kako bi zaštitio "svoje momke" i zbog nekih koji imaju primjedbe na svaku pobjedu Borca.

- Ispada da smo samo mi problem, ako je Borac problem neka to neko kaže. U 13 utakmica, 11 pobjeda, jedan poraz, to je ono što je iza nas. Mi nismo krivi što smo došli u situaciju na budemo u vrhu tabele, krivi smo što smo pobjeđivali - konstatovao je Maksimović.

Borac će u utorak na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odigrati meč sa Zrinjskim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.