open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Majstorijom Mersudina Ahmetovića Sarajevo svladalo Borac
Do važne pobjede aktuelni prvak stigao je zahvaljujući golu Mersudina Ahmetovića iz 87. minute
25.09.2019. u 19:48
get url
text

Fudbaleri Sarajeva u susretu desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su Borac s 1:0, a do važne pobjede aktuelni prvak stigao je zahvaljujući golu Mersudina Ahmetovića iz 87. minute.

Iz prvom poluvremena susreta između aktuelnog i bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine teško je izdvojiti nešto važno. O kvalitetu utakmice u prvom poluvremenu možda najbolje govori podatak da su dva tima za 45 minuta utakmice uputila tek jedan udarac u okvir gola.

Vrijedi spomenuti i situaciju iz pete minute utakmice kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Milanović, no glavni sudija Goran Paradžik nije se oglasio, već je fudbaleru Sarajeva pokazao žuti karton zbog simuliranja.

{$galerijaFotografija}

Poslije 0:0 u prvih 45 minuta susreta, u nastavku je viđena nešto bolja fudbalska predstava. Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Guzina je pokušao je glavom, no poslije udarca iz dosta teške pozicije lopta je otišla preko gola.

Dvadeseta minuta prije kraja utakmice Musemić je posegao za džokerom Harisom Handžićem koji je u igru ušao umjesto Milanovića, no Borac je i dalje odlično stajao na terenu, čak u tim trenucima imao i nešto više loptu u svom posjedu.

U 72. minuti Saša Kajkut je bio najbiže golu, no stativa je spasila Vladana Kovačevića i Sarajevo. Samo dvije minute kasnije imali su Banjalučani dobru kontru, no Radulović je loptu glavom poslao preko gola.

Najbolju šansu na utakmici Sarajevo je imalo u 77. minuti. Tatar je uposlio Ahmetovića, ali iskusni napadač iz situacije jedan na jedan šutira pored gola.

{$galerijaFotografija}

No, tri minute prije kraja utakmice Mersudin Ahmetović se u potpunosti iskupio. Ubačaj s lijeve strane primio je na nekih 11 metara od gola Lučića, u velikoj gužvi, a potom u padu pogodio za 1:0 i veliku radost na tribinama ali i na klupi Sarajeva. Iskusni napadač je pozvao sve fudbalere Bordo tima do klupe gdje su proslavili vodeći pogodak, koji se ispostavio i kao pobjednički.

Rezultati by SofaScore

FK Sarajevo - FK Borac
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.