open-navfaktor-logo
search
Ramić napušta Tuzlu
Korpulentni napadač: Spasio Slobodu, danas stiže u Igman iz Konjica
Mirsad Ramić, korpulentni napadač koji je svojim golovima u finišu sezone spasio tuzlansku Slobodu od ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, karijeru će nastaviti u Igmanu iz Konjica. 
21.06.2022. u 11:27
get url
text

Ramić bi danas trebao završiti sve formalnosti oko potpisa ugovora, te bi se trebao priključiti treninzima novog premijerigaša. 

Iskusni napadač u Konjic stiže kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa Tuzla Cityjem (bio na posudbi u Slobodi). U nedavno završenoj sezoni Ramić je za Slobodu postigao sedam golova, dodavši i dvije asistencije. 

VEZANI TEKST - Jakupović i Mahmić novi igrači Igmana

Svakako, za Tuzlake su najvažniji bila dva gola koje je postigao u pobjedi protiv Borca u 31. kolu Premijer lige BiH (2:1), a ovi bodovi Slobodi su osigurali opstanak u eliti. 

Tokom karijere igrao je i Željezničar, Zvijezdu (Gradačac), Travnik, Turbinu, Goražde, Slogu Ljubuški, GOŠK i Tuzla City. 

Sa Željom je osvojio dvije šampionske titule i jedan Kup BiH (sva tri trofeja osvojio u vrijeme kada je svlačionicu dijelio sa Zajkom Zebom, sadašnjim sposrtskim direktorom Igmana), a njegovo iskustvo svakako će dobro doći novom premijerligašu. Prije njega Igman je doveo Demira Jakupovića iz Rudar Prijedora, te Azura Mahmića, koji je stigao iz Slovenije.

Kako saznajemo u Igmanu se neće zaustaviti na tome i već imaju u planu angažman još nekoliko igrača sa premijerligaškim iskustvom.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.