- Ovaj veliki blagdan simbolizuje novi život i ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge i da budemo dostojanstveni. Uči nas da brinemo jedni o drugima i pomažemo onima koji su u nevolji i stanju nemoći. Siguran sam da će ove godine blagdanska atmosfera i njegova duhovna snaga biti prilika da obnovimo i ojačamo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima - naveo je Komšić u čestitki i dodao:

"Običaji koje smo naslijedili od naših predaka vijekovima nose iste poruke, a to je da poštujemo drugog i drugačijeg i da njegujemo običaje i tradiciju".

Proslava katoličkog Božića prilika je, kako je naveo, da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije, koje se vijekovima baštine u bosanskohercegovačkom društvu kroz multikulturalnost i multietičnost, na šta smo posebno ponosni.

- Neka nam vrijeme blagdana, kada vjernici šire duh ljubavi i mira, bude podsticaj i dodatna snaga da se posvetimo zalaganju za one vrijednosti koje su ujedno duhovna i etička poruka Božića. Sa najljepšim željama za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima iskrene čestitke povodom Badnjaka i katoličkog Božića - naveo je Komšić.