open-navfaktor-logo
search
Gol-mašina
Koljić na vrhu liste strijelaca, Craiova lider rumunske Lige 1
Rumunska Universitatea upisala je i petu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu u isto toliko nastupa u Ligi 1, a tim iz Craiove večeras je slavio u gostima kod Argesa s 2:1.
25.09.2020. u 21:54
get url
text

Lider rumunskog fudbalskog šampionata do vodstva je stigao već u devetoj minuti kada je Cicaldau glavom pogodio poslije odličnog ubačaja Vladoiua.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0 za goste. Cicaldau je ovoga puta bio asistent, a egzekutor fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Koljić.

Bh. napadaču je ovo bio šesti prvenstveni pogodak u petom nastupu. Nekadašnji fudbaler Krupe trenutno je prvi strijelac lige, što je svakako dobra vijest za selektora našeg nacionalnog tima.

Mogao je Koljić u nastavku susreta dodatno popraviti svog golgeterski učinak, ali je sredinom drugog poluvremena sa svega nekoliko metara glavom šutirao preko gola.

Rezultat se sve do 88. minute nije mijenjao, kada je Honciu uspio smanjiti na 1:2. Domaćin je do kraja napadao, tražio izjednačujući pogodak, ali su gosti uspjeli sačuvati prednost i zadržati maksimalan bodovni učinak i i lidersku poziciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.