open-navfaktor-logo
search
Kako je moguće
Kolašinac za Arsenal spreman, za reprezentaciju povrijeđen?
Selektor je ovoga puta trebao ostati pri stavu da igrač dođe na pregled medicinskog tima, pogotovo što je prilikom prošlog okupljanja udovoljio molbi njegovog kluba da ga se poštedi
04.11.2018. u 16:35
get url
text
Sead Kolašinac
Sead Kolašinac

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u petak je saopćio spisak fudbalera koji će konkurisati za posljednju utakmicu Lige nacija sa Austrijom u Beču 15. novembra, i za prijateljski meč sa Španijom, tri dana kasnije u Las Palmasu.

Nacionalni "coach" pozive je uputio na 24 adrese, a prvi put su otišli pozivi Ameru Gojaku i Ermedinu Demiroviću. Hrvatski stručnjak na klupi Zmajeva potom je objasnio da za ova dva susreta neće računati na povrijeđene Seada Kolašinca i Darka Todorovića.

- Kolašinac se opet povrijedio, počeo je nešto raditi, Todorović je također povrijeđen, a Sarić će doći na okupljanje - rekao je Prosinečki na press konferenciji na kojoj je objavio spisak.

Zanimljivo, a pomalo i sumnjivo, zvuči podatak da je fudbaler Arsenala u derbiju 11. kola protiv Liverpoola odigrao 80 minuta, i to samo dan nakon što je Prosinečki kazao da je povrijeđen.

Istini za volju, imao je Kolašinac i previše pehova i problema s povredama na početku ove sezone, ali očito da povrijeđen nije, makar ne ovoga puta.

Da u svemu ima nešto nerazjašnjeno u potpunosti, govori i situacija s posljednjeg okupljanja Zmajeva pred mečeve sa Turskom i Sjevernom Irskom.

Prilikom objave spiska za posljednju reprezentativnu "akciju" bh. selektor Kolašinca je zbog povrede izostavio sa spiska koji je objavljen 1. oktobra. Povrijeđen, zaliječen ili pod injekcijama, Kolašinac je tri dana nakon objave spiska odigrao svih 90 minuta u 2. kolu Evrposke lige na gostovanju kod Qarabaga.

Nakon svega, Prosinečki mu je uputio naknadni poziv, ali je u međuvremenu iz Arsenala stigla molba da se njihov fudbaler ovoga puta poštedi, a selektor je odlučio udovoljiti zahtjevu engleskog kluba.

Sve je, u najmanju ruku, malo čudno jer su se na neka ranija okupljanja povrijeđeni fudbaleri odazivali, a nakon pregleda koji je obavljao medicinski tim naše selekcije odlučivano je da ostaju na pripremama ili se vraćaju u svoje klubove.

Za one koji se ne mogu sjetiti, situacija koju spominjemo desila se pred prvu utakmicu Lige nacija. Tada su na pripreme povrijeđeni stigli Ermin Bičakčić, Ognjen Vranješ, Eldar Ćivić i Bojan Nastić, da bi dvojica stopera nakon pregleda dobila "otpusnicu", dok su dva bočna igrača ostala na pripremama.

Kad već iz Južne Koreje može "potegnuti" povrijeđeni Elvis Sarić, pitanje je zašto iz Londona ne bi mogao svratiti i Kolašinac.

Previše je detalja koji se ne slažu da bi sva dešavanja oko Kolašinca bila "slučajna". Nadati se samo da ovoga puta nije bilo nesporazuma na relaciji selektor - igrač, a ako ništa, onda zboga atmosfere, mira u kući i među navijačima, selektor je ovoga puta trebao ostati pri stavu da igrač dođe na pregled, pogotovo što je prilikom prošlog okupljanja udovoljio molbi njegovog kluba da bude pošteđen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.