open-navfaktor-logo
search
Kapiten Rudara
Kolašinac na pregovorima do kraja sedmice, vraća li se u London ili ostaje u Njemačkoj?
Sead Kolašinac je zbog povrede otkazao dolazak na pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje počinju danas na Ilidži.
27.05.2021. u 08:05
get url
text

Bh. defanzivac je proljeće odigrao na posudbi u Schalkeu, iza kojeg je jedna od najlošijih sezona u historiji kluba.

Tim iz Gelsenkirchena nekoliko kola prije kraja sezone u Bundesligi ostao je i bez teoretskih šansi da se spasi od ispadanja u niži rang.

Jasno je da će Rudari ovoga ljeta morati "duboko kopati" kako bi položili dovoljno kvalitetan igrački kadar kako bi već u sljedećoj sezoni mogli računati na povratak u njemačku elitu.

Zadatak neće biti nimalo lagan jer su u "Cvajti" timovi poput HSV-a, Werdera, Hannovera, a osim Schalkea tamo bi se moga naći i Koln.

Rukovodstvo Schalkea, koje je dosta lutalo u nedavno okončanoj sezoni, svjesno je da će igračkom kadru koji želi povratak u Bundesligu biti potrebna podrška iskusnijih igrača.

Kako tvrdi Sport1, u Gelsenkirchenu su navodno spremni zadržati 37-godišnjeg Klaas-Jana Huntelarra, ali i Kolašinca, koji je ovog proljeća igrao kao posuđeni fudbaler Arsenala, s kojim ga ugovor veže do narednog ljeta.

Razgovori s obojicom fudbalera trebali bi biti obavljeni u ovoj sedmici, a njemački mediji navode kako Arsenal ne bi imao ništa protiv da proda 27-godišnjeg reprezenzentativca Bosne i Hercegovine koji je u drugom dijelu sezone nosio kapitensku traku Schalkea.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.