Petak, 09.12.2022.
FOTO: Damir Hodžić

Kapidžić: Prostor sa 100 kreveta za izolatorij je spreman, na potezu je Krizni štab

Prostor za privremeni izolatorij za oboljele od koronavirusa u jednom od paviljona Studentskog centra Bjelave je spreman, a na potezu je sada Krizni štab KS, koji treba nastaviti kompletan ostali proces, kazao je na press konferenciji ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić.

Kako je kazao, usljed pogoršane epidemiološke situacije i popunjenosti izolatorija Podhrastovi, bilo je potrebno hitno djelovati, a postavka ovakvog jednog paviljona je, prema njegovim riječima, idealna za to, "kao da je neko projektovao izolatorij".

- Uspostavljeno je 100 kreveta i to će nam pomoći kao privremeno rješenje, da u najdalje 100 dana pripremimo stalni izolatorij u krugu Opće bolnice. Za ovo smo se odlučili jer je najlakši i najbrži način - kazao je Kapidžić.

Na novinarsko pitanje o tome šta dalje, s obzirom na sporenja na relaciji Opća bolnica - KCUS, Kapidžić je kazao kako "sporenja nema, frke nema, nije nikakav problem, izuzev što i novinari i neka politika pokušava da sada nešto profitira iz svega toga".

- Krizni štab ubrzano radi, da se uspostavi šta je potrebno ovdje, da se obezbijede epidemiolozi i ostalo osoblje šta treba. Mi smo kao Vlada obezbjedili prostor, evo kad dobijemo potvrdu da su protivpožarni sistemi u redu, mi predajemo objekat Kriznom štabu i nadamo se da će oni vrlo brzo uspostaviti ostalo šta treba - kazao je Kapidžić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh