Kratko, veoma kratko

Kakav mandat, takav ekspoze: Ovo je prvo obraćanje premijera USK zastupnicima

Objavljeno: 18.10.2018. u 13:16 Autor: S. Ka.

U Uredu premijera USK nisu nam željeli dati informaciju da li je novi premijer USK danas došao na posao 

Mustafa Ružnić

Mustafa Ružnić iz A-SDA izabran je jučer za novog premijera Unsko-sanskog kantona. Prethodno je na vanrednoj sjednici Skupštine smijenjen Husein Rošić i dosadašnji saziv kantonalne Vlade.

Nakon što je izabran na premijersku poziciju, na kojoj će biti narednih dvadeset dana, Ružnić je pred zastupnicima iznio kratak ekspoze, a njegovo izlaganje bilo je prilagođeno dužini mandata koji će obavljati.

- Zastupnici su me molili da budem što kraći. U ovo postizborno vrijeme ova današnja sjednica je pokazatelj koalicijskog kapaciteta koji će biti nosilac promjena koje građani USK očekuju. Ono što mogu obećati kao mandatar, kao budući premijer ove vlade, do nove skupštinske većine i nove vlade, da ćemo iskoristiti svaki minut svog mandata da radimo u interesu i samo u interesu građana USK. Hvala vam – rekao je Ružnić jučer zastupnicima u iscprnom objašnjenju šta on i nova vlada namjeravaju uraditi.

Pozvali smo danas ured premijera da se uvjerimo da li je Ružnić počeo koristiti minute na vlasti koje su mu preostale, ali su nam na pitanje da li je novi premijer došao na posao kazali da ne mogu davati te informacije i da nazovemo sutra.

Ružnić je prije imenovanja na poziciju premijera radio u Službi za zapošljavanje USK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije