open-navfaktor-logo
search
Ima državljanstvo BiH
Kada bi stigao poziv: Reprezentativac Rumunije odabrao bi Zmajeve
Aleksander Mitrović, golman selekcije Rumunije do 20 godina, izjavio je kako bi rado izabrao da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u slučaju da stigne poziv iz Fudbalskog saveza BiH.
26.09.2022. u 10:48
get url
text

Mladi čuvar mreže (19) ima i državljanstvo BiH, a na dan meča između Rumunije i Zmajeva u Bukureštu, dao je iznenađujuću izjavu. Kazao je da bi prihvatio poziv države u kojoj je rođen njegov otac.

Mitrović je ponikao u Dinamu iz Bukurešta, jedno vrijeme bio je u Genovi, a trenutno je član rumunskog drugoligaša CSC Selimbar.

Mitrovićev otac Slaviša bivši je fudbaler, rođen je u Visokom, a trenutno je trener juniora Zvijezde 09.

- Trenutno sam dio U-20 reprezentacije Rumunije, tijelom i dušom sam za ovu ekipu. No ako dođem u situaciju da biram, preferirat ću selekciju za koju osjetim da ću dobiti više šanse. Ne želim sada praviti razliku između Rumunije i BiH, ali ako me pozovu iz BiH i uvidim da ću imati veće mogućnosti za karijeru, reći ću "da". Bez uvrede - rekao je Mitrović.

On je uporedio situaciju sa Zlatanom Ibrahimovićem kazavši kako se BiH za njega nije borila, te da je na kraju proslavljeni napadač zaigrao za Švedsku.

- Ako te neka reprezentacija više želi, normalno je da ideš u tom smjeru - dodao je Mitrović za playsport.ro.

Mladi golman koji je branio za sve omladinske selekcije Rumunije smatra da će večerašnji dvoboj A selekcija Rumunije i BiH završiti podjelom bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.