open-navfaktor-logo
search
Pozitivno mišljenje HOO-a
Jusuf Nurkić zatražio hrvatski pasoš
Vijeće Hrvatskog olimpijskom odbora na temelju molbe Košarkaškog saveza Hrvatske dalo je pozitivno mišljenje i podršku za prijem u hrvatsko državljanstvo košarkaša Jusufa Nurkića.
30.08.2022. u 19:49
get url
text

Nurkić je, piše na stranici Hrvatskog olimpijskog odbora, prije odlaska u NBA ligu ostvario traga u hrvatskoj košarci, igrajući za Cedevitu i Zadar.

T što će ovaj igrač Portland Trail Blazersa, na kraju ovog procesa, dobiti hrvatski pasoš niti najmanje ne bi trebalo zabrinuti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Niti on ima želju za promjenom sportskog državljanstva niti Hrvatska planira oteti ovog sjajnog centra nego je ovdje riječ o izlasku u susret sportisti koji je humanitarno reagirao nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, a i sada je finansijski angažiran oko izgradnje igrališta u Zadru koje bi trebalo nositi ime Krešimira Ćosića. Zapravo, Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao finansira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar) no po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagirale - piše Večernji list.

Mediji su ranije pisali da je vlasnik pasoša Hrvatske postao i Edin Džeko.

Od pasoša članice Evropske unije sportisti imaju poslovne koristi, a mogu i jednostavnije putovati po svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.