open-navfaktor-logo
search
Srbijanski političar
Jovanović osudio rusku agresiju na Ukrajinu: Svako zaslužuje da živi u miru
Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je svoje sugrađane da mu se javno pridruže u podršci napadnutoj Ukrajini i osudi rusku agresiju koja ugrožava budućnost srpske, ukrajinske, evropske pa i ruske djece.
24.02.2022. u 12:24
get url
text

- Sada je trenutak da se govori ili zauvijek zašuti - poručio je Jovanović na početku poruke koju je objavio na Facebooku.

- Historija nam je pružila mnoge trenutke da se odredimo kao društvo prema razvijenom, demokratskom i sistemu koji cijeni život građana, a njihove potrebe stavlja u prvi plan. Mnoge smo propustili i koštalo nas je života ljudi, uključujući i živote kraljeva i premijera. Sada je nova, historijska prilika da pokažemo da živimo evropske vrijednosti solidarnosti koje je ustav Srbije proklamovao. Nema vremena za oklijevanje države da pošalje jasnu i oštru poruku Moskvi, osudi agresiju i napravi historijski raskid sa kontinuitetom loših političkih odluka u održavanju nezdravog odnosa koji Srbiju košta modernizacije i otvorenosti. Kao društvo smo dovoljno jaki da se odupremo svim prijetnjama i pokušajima odmazde Rusije zbog novog historijskog njet - istakao je Jovanović 

Dodaje da je istovremeno poruka podrške i ohrabrenja ukrajinskim građanima više nego potrebna, pogotovo kada dolazi od naroda koji je toliko patio kroz historiju.

- Trenutak je da pokažemo solidarnost, empatiju i razumijevanje za patnju kroz koju prolaze Ukrajinci. Svako zaslužuje da živi u miru, podrška Ukrajini je i zbog naše djece i budućnosti kakvu želimo da imaju. Ono što želimo našoj deci, prijateljima i rodbini, želimo i djeci Ukrajine, njihovim roditeljima i prijateljima. Mir nikada ne smije biti alternativa nego imperativ. I dok se vlast razmišlja da li je dovoljno hrabra, pozivam sve ljude dobre volje da mi se javno pridruže u podršci napadnutoj Ukrajini i osudi ruske agresije - poručio je Jovanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.