open-navfaktor-logo
search
Džeko - Correa
Italijani: Inzaghijevo "aprilsko otkriće", pronašao pravi tandem, izbor može biti konačan
Inter se poslije teške rezultatske krize uspio oporaviti i u finišu sezone će ravnopravno konkurisati za scudetto u borbi s Milanom i Napolijem.
12.04.2022. u 08:57
get url
text

Pobjeda nad Juventusom u Torinu bila je važna kako s rezultatskog, tako i s mentalnog aspekta, a poslije toga uslijedio je siguran trijumf nad Veronom.

VEZANI TEKST - Edin Džeko sve bliže klubu 100, samo jedan napadač bolji od Dijamanta
 

Interu su u prilog išli i rezultati koji su ostvarili njihovi rivali, tako da je klub na dva boda zaostatka za vodećim Milanom, uz utakmicu manje.

Pobjeda protiv Verone mogla bi definisati i napadački tandem do kraja sezone. Gazzetta dello Sport piše da su se Džeko i Ceorrea dobro snašli zajedno i da nije iznenađenje što dvojac zbog svojih karakteristika čini par koji se najbolje upotpunjuje.

- To je aprilsko otkriće, ali samo zato što su Correu mučile povrede. Džeko i Correa zajedno su odigrali četiri utakmice u prvenstvu. Dovoljno da se uoči trend. Prosječne brojke su znatno bolje nego s bilo kojim drugim tandemu na terenu. Četiri utakmice, četiri pobjede, devet postignutih i nula primljenjih golova - piše Gazzetta.

Ovaj medij navodi da bi Džeko i Correa mogli do kraja sezone postati prvi Inzaghijev izbor, a da bi Lautaro i Sanchez uvijek spremno čekali utrku koja je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.