Četvrtak, 07.07.2022.
FOTO: Damir Hodžić

Ispred Zetre ogromne gužve, Sarajlije se danas mogu vakcinisati bez najave

S dolaskom sve više doza vakcina protiv koronavirusa, u sarajevskoj Zetri danas je počela masovna imunizacija stanovništva. 

Nakon skoro godinu i po od početka pandemije, građani sada imaju mogućnost da se vakcinišu bez najave. Mogu se vakcinisati sve osobe starije od 18 godina sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo.

Plan je da svaki dan, kako je ranije najavljeno, bude vakcinisano po četiri hiljade građana. Predviđena su tri dana vakcinacije bez naručivanja, a nakon toga, cilj je da se okonča imunizacija prioritetnih grupa.

Iz Tima za koordinaciju vakcinacije uputili su molbu građanima da prilikom dolaska na vakcinaciju u Zetru poštuju sve epidemiološke mjere.

Imunizacija će se vršiti od 8 do 20 sati večeras, a nadležni su poručili građanima da ne moraju odmah doći u jutarnjim satima kako se ne bi stvarale velike gužve.

Redovi su formirani čak sat vremena prije početka vakcinacije. Prema izvještavanju reporta Faktora, građanima je rečeno da će čekati i do dva sata da bi došli na red, zbog čega su mnogi i odustali.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh