Utorak, 24.11.2020.

Veliki zahvati

Infrastrukturni projekti Općine Bužim vrijedni šest miliona maraka

Bužim

Bliže se Lokalni izbori zakazani za 15. novembar ove godine za izbor, a Općinske organizacije SDA Bužim odlučna je u namjeri da svojim glasačima ponudi ono najbolje što posjeduje u ovom trenutku. 

Aktuelni načelnik Mersudin Nanić za samo godinu i pol mandata mnogo toga uradio i započeo, navodi se u saopćenju SDA Bužim.

Posebno je vidljiva permanentna izgradnja infrastrukturnih projekata, podrška razvoju poljoprivrede, stipendiranju studenata, revitalizaciji kulturnog naslijeđa, u oblastima obrazovanja, kulture, socijalnih pitanja, zdravstvene zaštite građana i mnogih drugih otvorenih procesa koji Općini Bužim i njenim građanima otvaraju poziciju sredine za ugodan i prosperitetan život u budućnosti. Načelnik Nanić u kratkom roku uspostavio je dobre kontakte sa prijateljima širom BiH i naše dijaspore, te uspio ostvariti dobru saradnju sa privrednicima, navodi se u saopćenju i završeni i započeti infrastrukturni projekti.

- Magistralna cesta M-4.3 dužine 57 kilometara koja nakon 25 godina povezuje Veliku Kladušu - Bužim - Bosansku Otoku. U toku je izgradnja Trga "Alija Izetbegović", jednog najvećih infrastrukturnih projekata u posljednjih deset godina na području općine Bužim. Uskoro se završava kružni tok u centru čaršije, a radi se o rekonstrukciji saobraćajnice koja je sastavni dio Trga "Alija Izetbegović". Projekt "Marka građani - marka Općina" bit će urađeno 39 putnih pravaca. Riješen višegodišnji problem nestašice vode i snabdijevanja pitkom vodom lokalnog stanovništva Mjesne zajednice "Konjodor". Urađeno je postavljanje zamjenske pumpe u bunar, te montiranje montažne opreme visoke tehnologije u sistemu upravljanja i nadzorom nad vodovodnim sistemom, po uzoru na moderne vodovode u zemljama regije. Pored navedenog postavljena je i nova hlorna stanica. Nabavljeno je vatrogasno vozilo. Asfaltiran je put Radoč-Čava-Mrazovac, u dužini od 1.5 kilometara koji povezuje MZ "Čava" sa izvorištem Svetinja kao i mjesne zajednice "Radoč" i Mrazovac sa centrom općine Bužim.  Postavljen jarbol i podignuta velika zastava na Starom gradu Bužim u ime svih šehida, ratnih vojni invalida, demobilisanih boraca i patritota 505. viteške brigade. Na Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih boraca 105/505. viteške brigade postavljeni je jarboli i zastave, te je urađeno osvijetljenje Turbeta. Za projekte koji su završeni i oni koji se rade Općina Bužim je osigurala šest miliona maraka - navodi se u saopćenju.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh