open-navfaktor-logo
search
Prijem u Vladi
Haris Brkić prvi Bosanac koji je ocjenom 5.0 završio čuveni MIT
Brkić je tokom sastanka istaknuo da su ključ uspjeha rad, red i disciplina, kao i dobra organizacija i način na koji se uči
03.01.2020. u 17:38
get url
text
Prijem u Vladi TK za Harisa Brkića
Prijem u Vladi TK za Harisa Brkića

Novu, 2020. godinu, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović započeo je prijemom za Harisa Brkića, prvog studenta iz Bosne i Hercegovine koji je sa prosječnom ocjenom 5.0 završio eminentni Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Sjedinjenim Američkim Državama, saopćeno je iz Vlade TK.

Govoreći o značaju i renomeu MIT-ja, dovoljno je reći da do sada ima 63 nobelovca i jedan je od američkih univerziteta s najvećim fundusom za istraživanje.

Haris Brkić je rođen 1996. godine u Lukavcu, a trenutno je, nakon diplomiranja svoje školovanje nastavio na postdiplomskom studiju na ovom univerzitetu.

Brkić je tokom sastanka istaknuo da su ključ uspjeha rad, red i disciplina, kao i dobra organizacija i način na koji se uči.

Premijer Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić su Brkiću i članovima njegove porodice čestitali na ostvarenom uspjehu.

- Ovakvi rezultati i uspjesi naših ljudi najbolja su reklama za Bosnu i Hercegovinu. Ovo su naši najbolji ambasadori. Dosadašnji rezultati pokazatelj su ispravne orijentacije i opredjeljenja, kako mladog Harisa, tako i njegove porodice - kazao je premijer Tulumović čestitajući Brkiću na ostvarenom uspjehu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.