open-navfaktor-logo
search
River - Boca
Haos u najvećem argentinskom derbiju: Gol u 93. minuti i sedam crvenih kartona
Na argentinskom fudbalskom superclasicu malo prije posljednjeg sudijskog zvižduka izbio je haos nakon što je Miguel Borja realizirao jedanaesterac i donio pobjedu River Plate nad Bocom Juniors na stadionu Monumental.
08.05.2023. u 10:46
get url
text

Nakon provokacija, došlo je do 15-minutne tučnjave igrača oba tima, a sudija Dario Herrera isključio je šestericu igrača i trenera Boce Horhea Almirona.

Morali su intervenisati zaštitari i pripadnici specijalnih policijskih jedinica kako bi konačno razdvojili ekipe, a kada su se stvari smirile, Herrera je podijelio sedam crvenih kartona.

Rivalstvo između klubova glavnog grada Argentine Boce i Rivera je legendarno. Zbog sigurnosti i mogućnosti nasilnih sukoba, gostujućim navijačima nije dozvoljeno prisustvovanje fudbalskim utakmicama u Argentini, uz neke izuzetke. Ovoga puta na stadionu je bilo 83.000 navijača Rivera, koji nakon pobjede ostaje na vrhu prvenstvene tabele.

U 2018, finale Copa Libertadores između Boce i Rivera moralo je biti premješteno u Madrid iz sigurnosnih razloga nakon što su autobus u kojem su bili igrači Boce napali navijači Rivera na putu do stadiona.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.