open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Dinama
Hajrović progovorio o nepozivanju u reprezentaciju BiH
Kada sam došao u Dinamo hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri, rekao je Hajrović
13.07.2019. u 14:47
get url
text

Izet Hajrović nedavno je "produžio" ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Preciznije rečeno ugovor je produžen zbog klauzule koju je bh. internacionalac imao u starom ugovoru.

- Nisam potpisao nikakav novi ugovor, samo se aktivirala klauzula. Još prije ljetne pauze su mi u klubu rekli da bi voljeli aktivirati tu klauzulu. Ja sam naravno bio za, i eto, to je bilo to. Svi znaju da sam sretan u Dinamu, da mi je ovdje lijepo. Postao sam i ljubimac navijača i to mi je posebno drago - reka je Hajrović za SN.

Hajrović kaže kako je zadovoljan proteklom sezonom.

- Kada sam došao u Dinamo hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri. Ove godine ću se truditi da bude još bolja, želim pokazati još više nego prošle sezone - istakao je Hajrović.

Naravno meizbježna tema bila je i reprezentacija BiH. Hajrovića od dolaska Roberta Prosinečkog nema u reprezentaciji.

- Mene iz bosanskohercegovačkog saveza niko nije zvao. Tako da ništa ne mogu kazati na tu temu. Gledao sam svaku utakmicu iako sada nisam bio pozivan. Možda je bio drugačije zamišljen početak evropskih kvalifikacija. Ali postoji šansa za prolazak na EURO. Prosinečki i njegov stručni štab znaju šta treba. Svojoj reprezentaciji želim sve najbolje- zaključio je Hajrović u razgovoru za Sportske novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.