open-navfaktor-logo
search
FA ne prašta
Fudbaler Citya zbog slatkiša kažnjen sa 50.000 funti i utakmicom suspenzije
Nije bilo saslušanja nakon što je Silva priznao optužbu i priznao da će neke ljude možda uvrijediti "historijske konotacije s likom Conguitosa"
13.11.2019. u 17:29
get url
text

Silva je Mendyja na Twitteru uporedio s likom na ambalaži "Conguitosa", slatkiša dostupnih u Španiji i Portugalu

Bernardo Silva, fudbaler Manchester Cityja, suspendovan je na jednu utakmicu i kažnjen s 50.000 funti (oko 58.000 eura) zbog objave na društvenim mrežama koja se odnosila na njegovog saigrača Benjamina Mendyja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Silva je Mendyja na Twitteru uporedio s likom na ambalaži "Conguitosa", slatkiša dostupnih u Španiji i Portugalu. Portugalac će također morati proći edukativni kurs nakon što je priznao kršenje pravila Fudbalskog saveza Engleske (FA).

Silva je izbrisao post svega 46 minuta nakon sporne objave, te u narednom tvitu napisao:

- U današnje vrijeme ne mogu se ni šaliti s prijateljem.

Nije bilo saslušanja nakon što je Silva priznao optužbu i priznao da će neke ljude možda uvrijediti "historijske konotacije s likom Conguitosa".

- Igrač nije imao namjeru da njegova objava bude uvredljiva ili na bilo koji način rasistička. Jasno je da je tvit trebao biti samo šala bliskih prijatelja. Međutim, to nije bila vesela komunikacija između prijatelja. Post je bio na platformi društvene mreže izložen pred 600.000 pratilaca cijenjenog profesionalnog fudbalera - naveli su iz FA-a.

Tako će Silva morati propustiti domaću premierligašku utakmicu Manchester protiv Chelseaja, koja će se igrati 23. novembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.