- FIFA-ina Radna grupa za integritet je pažljivo analizirala 64 utakmice odigrane na SP-u i pritom nije identificiran niti jedan sumnjivi slučaj -objavila je krovna fudbalska organizacija.

Analizirana su legalna tržišta klađenja, provedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mjestima takmičenja kako bi se spriječio bilo kakav pokušaj manipulacija utakmica.

Tokom 29 dana odigrane su 64 utakmice na osam prekrasnih stadiona i može se slobodno reći da su Katarani položili ispit kada je u pitanju organizacija najvažnijeg fudbalskoh takmičenja na svijetu.

Argentina je u sjajnom finalu savladala Francusku rezultatom 4:2 u penal-seriji. Prethodno, nakon 120 minuta igre bilo je 3:3.

Bronzanu medalju osvojila je Hrvatska koja je sa 2:1 savladala Maroko.

Mundijal u Kataru je, prema riječima predsjednika FIFA-e Giannija Infantina, bio najbolje organizovan do sada. Naglasio je i da su prvi put selekcije sa svih kontinenata prošle u nokaut fazu. Istaknuo je i to da je prvi na svjetskim prvenstvima meč vodila sutkinja. Riječ je o Francuskinji Stephanie Frappart.