open-navfaktor-logo
search
Engleski internacionalac
Fanimo pred pauzu: Najviše se radujem odlasku kući
Matthias Fanimo najzaslužniji je što je Sarajevo neporaženo napustilo Banju Luku i izvuklo remi protiv Borca 2:2.
09.12.2020. u 20:10
get url
text

Engleski internacionalac bio je dvostruki strijelac za Bordo tim. Fanimo je pred start ove sezone na Koševo stigao iz Mladosti Doboj Kakanj. Brzo je pobrao simpatije navijača.

- Utakmica je gotova tek kada sudija svira kraj. Mislim da smo to pokazali i na utakmici protiv Radnika kada smo došli do pobjede u posljednjim minutama. Kada je u pitanju utakmica protiv Borca, mislim da smo pokazali veliki karakter tako što smo sa igračem manje došli do pozitivnog rezultata - priča Fanimo za web stranicu Sarajeva pa nastavlja:

-Uspjeli smo se vratiti kada je to bilo naizgled nemoguće - dva puta smo primili gol, igrali sa igračem manje a uspjeli smo odigrati neriješeno... Svaku utakmicu idemo na pobjedu ali mislim da na kraju ipak možemo biti zadovoljni.

- Lijepo je znati da činite navijače sretnim zahvaljujući vašim nastupima, nadam se samo da ću nastaviti u tom ritmu i da će navijači imati samo još više razloga za sreću - izjavio je Fanimo.

Sarajevo u narednom kolu dočekuje Slobodu na Koševu, poslije čega slijedi "zimski raspust". Prvenstvo se nastavlja tek krajem februara. Igrači će prije priprema za proljetne izazove dobiti dane odmora.

- Iskoristit ću ovaj period da se odmorim i napunim baterije pred drugi dio sezone. Sigurno da ću otići kući i da se tome najviše i radujem. Poželio sam svoju porodicu i jedva čekam da provedem vrijeme sa njima, posebno praznike - poručio je brzonogi ofanzivac Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.