open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Tuzla
Enver Bijedić pravosnažno oslobođen u predmetu povezanom sa zgradom "15. maj"
Kantonalni sud u Tuzli donio je presudu kojom je žalba Kantonalnog tužilaštva TK u predmetu protiv Envera Bijedića, bivšeg direktora Direkcije za izgradnju Tuzla, odbijena kao neosnovana, a prvostepena presuda Općinskog suda u Tuzli potvrđena, saopćeno je iz Općinskog suda Tuzla.
23.12.2022. u 13:19
get url
text

Podsjećamo, Enver Bijedić je predsjednik političke stranke Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine, a u prethodnom mandatu bio je zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Drugostepeni sud je utvrdio, dodaje se u saopćenju, da je Općinski sud u Tuzli pravilno zaključio da djelo za koje je Bijedić optužen, na način kako je opisano u optužnici, nije zakonom propisano kao krivično djelo.

Podsjećamo, Općinski sud u Tuzli je 01. jula 2022. godine donio prvostepenu oslobađajuću presudu, kojom je Enver Bijedić oslobođen optužbe da je kao bivši direktor Direkcije za izgradnju Tuzla u periodu od 2006. godine do 2011. godine obavljajući poslove direktora Direkcije počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju, na način da je suprotno Statutu firme, sredstva kojima je raspolagala Direkcija, koristio protivpravno njihovoj namjeni i suprotno ugovornim obavezama koje je imala Direkcija za izgradnju i da zbog nenamjenskog trošenja i preusmjeravanja sredstava stambeno poslovni objekat "15. maj" u Tuzli nije predat kupcima na korištenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.