open-navfaktor-logo
search
Spektakularna najava
Englezi tvrde: Jose Mourinho se vraća na klupu Real Madrida
Iako iz kluba zasad ne cure informacije o planovima da se Lopeteguija smijeni, mediji imaju svoje viđenje
09.10.2018. u 23:17
get url
text

Julen Lopetegui, koji je neposredno pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji preuzeo Real Madrid, što ga je koštalo posla u španjolskoj reprezentaciji, mogao bi dobiti otkaz na Santiago Bernabeuu.

Iako iz kluba zasad ne cure informacije o planovima da se Lopeteguija smijeni, mediji imaju svoje viđenje. Tako AS piše kako će posao dobiti Antonio Conte, donedavni menadžer Chelseaja, jer je jedini vrhunski trener koji je trenutno slobodan na tržištu.

No, Daily Mail ide korak dalje, budući da je već neko vrijeme na rubu otkaza i Jose Mourinho u Manchester Unitedu. U Realu, pišu Englezi, ne bi imali ništa protiv povratka Portugalca u Madrid, te dodaju kako su Mourinho i predsjednik Reala Florentino Perez i dalje u vrlo dobrim odnosima.

Real je kroz historiju već znao ponovno angažovati svoje bivše trenere, poput Fabija Capella, Josea Camacha i Johna Toshacka, a i Mourinho se već jedanput vratio na klupu.

I španski i engleski mediji slažu se da će Lopeteguijevu sudbinu riješiti El Clasico. Okršaj Barcelone i Reala na rasporedu je 28. oktobra, a do tada možda i Mourinhova budućnost na Old Traffordu bude jasnija...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.