Fudbaler koji je prošao kadetsku i juniorsku selekciju Plavih, i bio član generacije juniora koja je na Grbavici u Omladinskoj Ligi prvaka ugostila Atletico Madrid, poslije 27 utakmica u seniorskoj konkurenciji napustio je Zvorničku 27.

VEZANI TEKST - Eldar Šehić napustio Grbavicu

Koliko je emotivno vezan za klub, Šehić je potvrdio u objavi na društvenim mrežama u kojoj se oprostio od Plavih.

- Hvala ti... Hvala ti za svaku minutu provedenu u svetom dresu, za svaki osmijeh i svaku suzu prolivenu. Hvala ti što si me odgojio, imao vjeru u mene i pružio priliku kad niko drugi nije ni pomišljao na to. Hvala ti što si me naučio što znači tvoj grb i koju veličinu i težinu ima. Prošli smo mnogo toga, sreće, tuge, suza radosnica a i oni pravih suza koje su uvijek najviše boljele - napisao je Šehić, te dodao:

- Ja ću uvijek s ponosom govoriti da sam "Željino dijete", jer je to najveće breme koje ću ikad imati i nositi i nikad ti se neću moći odužiti i vratiti ni približno onoliko koliko si ti meni dao i pružio. Veliko hvala dugujem svim mojim trenerima u omladinskom pogonu i seniorskom timu, hvala im za svaki savjet i svaku kritiku koja me učinila jačim i boljim. Došlo je vrijeme da se rastanemo...do sljedećeg viđenja. Hvala ti moj Željo, hvala ti...

Za kraj je Šehić citirao stihove legendarnog Đorđa Balaševića.

- Al' tebe volem, to je fakat, ti si mi ljubav jedina... - napisao je sada već bivši fudbaler Plavih.