- Što se mene tiče, oni mogu svu pažnju posvetiti meni, a da ostali daju golove, istakao je večeras u Beču Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice UEFA Lige nacija protiv Austrije.

- Bit će drugačija utakmica u odnosu na onu u Zenici jer njima jedino odgovara pobjeda. Krenut će od početka da nas pokušaju pobijediti. Igraju pred svojom publikom, mada će biti i puno naših navijača. Očekujemo da će nas napasti. Imamo kvalitet i vjerujemo u sebe da možemo ostvariti rezultat da ostanemo na prvom mjesto u grupi 3 UEFA Lige nacija B - rekao je Džeko.

Kazao je i da je izgladio nesporazume s reprezentativcem Austrije Aleksandrom Dragovićem s kojim se sukobio na terenu u prijateljskoj utakmici nacionalnih timova prije nešto više od tri godine u Beču (1:1). Za "spornu fotografiju" njega i Marka Arnautovića iz jednog sarajevskog ugostiteljskog objekta nakon utakmice igrane u Zenici u septembru, u kojoj je BiH pobijedila 1:0, Džeko je rekao: 

- Prema Marku, austrijski novinari nisu tada bili korektni, kao što bi i mene masakrirali naši novinari da smo mi izgubili. Naše prijateljstvo nije od utakmice do utakmice. Izašao bih tada s njim da smo i mi izgubili.

Utakmica petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B” između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu Ernst Happel, kapaciteta 50.865 sjedećih mjesta, sutra, 15. novembra, sa početkom u 20.45 sati.


Poslije četiri odigrana kola BiH je prva na tabeli sa devet bodova. Austrija je sakupila tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

Za osvajanje prvog mjesta u grupi i plasman u play-off, odnosno elitnu UEFA Ligu nacija ”A” BiH je sutra u Beču dovoljan i poraz sa golom razlike, ukoliko Džeko i društvo postignu gol.